Jussi Wihonen

Kunnioitamme demokratiaa

  • Kunnioitamme demokratiaa

Minulla on erilainen kuva Perussuomalaisten puoluekokouksesta. Näen jäsenten äänestyskäyttäytymiseen kolme syytä. Ensiksi, enemmistö oli suorastaan tuohtunut, hallintorekisterin takinkäännöstä, meidät petettiin hallituksen toimesta. Toinen liittyy vanhuksien, vähäosaisten ja työttömien suorastaan kyykyttämiseen. Ja kolmas hallitusohjelmaan kirjattujen tavoitteiden toteuttamatta jättämisestä.

Kyse on siis tyytymättömyydestä, harjoitettuun politiikkaan. Kansa oli raivoissaan. Jäsenet oli tullut äänestämään muutosta, ei niinkään Halla-ahoa. Siksi viittaus pelisilmän puutteeseen, on outo, koska miten liki 2000 äänestäjää, voi ohjata? Ei tässä kukaan selkävoittoa hakenut, vaan äänesti soveliainta henkilöä. Puolue-eliitti ohitettiin, kansavalta toimi ja tämä todella on uuden alku, kun vähemmistöstä tuli enemmistö.

Perussuomalaiset on kansallismielinen puolue, ainoa Suomessa. Ensin suomalainen työ ja hyvinvointi; jos aikaa ja rahaa jää – maailmanparantaminen. Euroopassa kansallismielisten puolueiden kannatus kasvaa kohisten. Niin myös Suomessa. Valitulla puheenjohtajalla oli aito halu jatkaa hallituksessa, sovitulla ohjelmalla ja linjauksilla.

Eilen tuli ilmi että, loikanneita kansanedustajia suorastaan peloteltiin jäämään tähän ”äärioikeistolaiseen liikkeeseen”, siis samaan johon kaikki kuuluneet vuosikausia. Kaikki puolueohjelmat ovat ennallaan muuttumattomana. Loikaajille annettiin ymmärtää että: pelastetaan Suomi punavihreältä invaasiolta, ja hallituksen tärkeät uudistukset saatetaan maaliin.  Uv-ryhmä on Keskustan ja Kokoomuksen apuryhmä, Ilman puoluetta, ketä he edustavat? Samalla pelotteella rekrytoidaan nyt uuden puolueen jäseniä, Perussuomalaisille soittamalla.

Perussuomalaisiin on liittynyt viime viikolla 180 jäsentä, kun lähtijöitä on ollut 150. Minulle on ilmoittanut 5 ihmistä liittyvänsä puolueeseen. Pääsyyt ovat olleet rehellisyys, suoraselkäinen toiminta, puolueen arvojen puolustaminen ja Soinista irti pääseminen. Eivät ole voineet tukea häntä. En ole iloinen, mutta olen ylpeä, meistä Perussuomalaisista jotka ovat seisoneet yhtenä rintamana uskoen tähän.

Jussi Halla-aho toi linjapuheessaan esille, pienen ihmisen, heikompien puolustamisen. Pidän sitä oikeana linjauksena. Valtakunta on niin vahva, kuin heikoin lenkki. Näen niin, että heikko kuntavaalimenestys johtui , hallituksessa tehdyistä virheistä, jouduimme maksamaan niistä. Mutta otamme opiksemme.

Tuen demokraattisesti valittua puoluejohtoa, ja puolue-elimiä. Siksi presidentin puuttuminen ministerien syrjäyttämiseen puoluejohdosta, oli käsittämätön, samoin median vallankaappausuutiset.  Sen sijaan somen vaikutusta ei voi kiistää. En kuulu Suomen Sisuun.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

16Suosittele

16 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (13 kommenttia)

Käyttäjän puppek kuva
Tuomas Karhunen

"Minulle on ilmoittanut 5 ihmistä liittyvänsä puolueeseen."

Mietin itsekin hakemuksen täyttämistä. Ehkä käyn kuitenkin ensiksi teltalla tutustumassa paikallisiin persuihin ja kyselemässä juttuja.

Käyttäjän jperttula kuva
Juhani Perttu

Voisin jopa taas äänestää persuja. Valitettavasti suosikkipersuni, Tony Halme, on kuollut, mutta ehkä nyt vallan vaihtumisen jälkeen uusia lahjakkuuksia tulee esiin.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Puolue-eliitin kohtalolle on turha naureskella, koska puolueella on aina eliitti, aivan kuten kuolemantapauksista huolimatta on aina olemassa maailman vanhin ihminen. Nyt eliittiin kuuluvat Teuvo Hakkarainen (joka oheisessa kuvassa näyttelee epäelitististä) ja kumppanit.

"Soinista irti pääseminen" on perussuomalainen ajatus josta on vaikeaa saada otetta. Miksi yleensä piti liittyä hänen puolueeseensa, jos äijä on ollut niin vastenmielinen?

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Miksi yleensä piti liittyä hänen puolueeseensa, jos äijä on ollut niin vastenmielinen?"

Mihin puolueeseen liittyisit jos vastustaisit EU:ta ja liittovaltiokehitystä?

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko
Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #5

Federalisti tuli kuorestaan. Kerro lisää liittovaltiounelmastasi, onko siellä yli puolet muslimeja?

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu Vastaus kommenttiin #5

Jumalauta, Kokko. Tuosta tuli varmaan toistaiseksi koko vuoden paras nauru...

Käyttäjän 1 kuva
Freddy Van Vonterghem

Minulla on suurin piirtein sama käsitys, alkukeväällä emmin molempien pääehdokkaiden välillä.

Takinkäännöt ja toukokuun ilmeiset sulle mulle pönkittämiset ministerinimityksineen lukitsivat minun oma päätös asettua valitun puheenjohtajan taakse.

Muut valinnat olin puoluesihteerin jatkokauden kannalla ja Juho Eerola jo sen takia että on minun lailla Kotkasta.

Huhtasaari ja Hakkarainen ainakin osittain valittiin, koska pettyneet Sampo Terhon kannattajat poistuivat kokousalista eivätkä he osallistuneet muihin äänestyksiin.

Käyttäjän NiiloMkel kuva
Niilo Mäkelä

Johtaja unohti kannattajansa vallanhimossaan ja kääntyi omiaan vastaan?

Käyttäjän jukkamikkola kuva
Jukka Mikkola

Demokratian kunnioittamiseen ei kuulu käsitykseni mukaan ”lukitut ovet” kuten Jukka Jusula kertoo Iltalehden ”Sensuroimattomassa Päivärinnassa”. Kannattaa katsoa. Haastattelu alkaa kohdasta 32:05 eteenpäin.

http://www.iltalehti.fi/iltv-paivarinta/2017061401...

Käyttäjän KansalainenKane kuva
Markku Nieminen

Soini itse ilmoitti ettei enää asetu ehdolle. Se aukaisi padonluukut, yllätyksenä ilmeisesti hänelle itselleenkin.
Halla-aho esiintyi sovittelevasti ja pehmeästi, paitsi ministeripesteissä. Loppupelissä hän olisi varmasti myöntynyt Soinin jatkoon ministerinä, jos olisi tiennyt seuraukset. Mutta jokainen kokouksessa mukana ollut hiomasi Timon pettymyksen ja hanskojen tiskiin lyönnin; "tämä oli tässä". Timo siis tiesi, ettei Kokoomus todellakaan hyväksy Halla-ahon johtamaa Perusuomalaisia hallitukseen. Jäi siis vain kaksi vaihtoehtoa, ruveta rivikansanedustajaksi, tai erota ja mennä Orpon ja Sipilän kelkkaan. En demonisoi ketään. Antaa Sinisen tulevaisuuden näyttää kyntensä, mutta vaikeaa se on, noitten köyhien köyhdyttäjien ja taskujen-, ja silmänkääntäjien sakissa, tuolla vähäisellä voimalla mikä heillä on nyt takanaan!

Käyttäjän lueskelija kuva
Teuvo Valkonen

Muistelen Soinin aikoinaan puheissaan ja esiintymisissään tomerasti tuominneen politiikkapelin kaikkine takinkääntöineen ja seteliselkärankaisine rötösherroineen. Hän lupasi tuovansa puolueensa myötä Suomeen uuden suoraselkäisen politiikan tekemisen, jos tietoinen kansa antaa perussuomalaisten kautta äänensä kuulua vaaleissa. Näin tapahtui. Ainakin osittain. Vähäosaisia ja syrjäytettyjä niin maaseudulla kuin kaupunkien lähiöissä asteli joukoittain vaaliuurnille. Tuloksena oli Suomea ravistava jytky. Soini puolueineen sai mitä tilasi. Valtaa.
Viime aikaiset tapahtumat näyttävät mitä hän puolueellaan ja vallallaan on tehnyt. Jälki ei taida olla kovin ylentävää sen pienen
vähäosaisen, syrjäytetyn ja demokratiaan uskovan kansalaisen silmissä?
Minä en ole äänestänyt perussuomalaisia. Enkä tule äänestämäänkään. Mutta sivusta seuranneena tunnen osanottoa niitä äänestäjiä kohtaan, jotka jytkyn aikaan saaneina nyt pettyneinä seuraavat Soinin ja puolueensa tämän hetkistä tilaa.
Mietityttää mitä ajattelee Soini itse? Olikohan ulkoministeriyden mandaatti sittenkään sen arvoista, mitä tuli touhuttua sen eteen? Historian kirjoihin jääneen Soinista kuva menestyneen puolueen rakentaminen tyhjästä tai ainakin edeltäjänsä SMP:n raunioille. Menestyksen myötä palkkiona saatu ulkoministeriys. Sen hintana on ollut suurella työllä ja vaivalla rakentamansa elämäntyönsä sortuminen uudeksi raunioksi. Kai se on ulkoministeriyden mandaatti ollut sen arvoista? Tiedä näistä poliitikoista. Jää nähtäväksi kumpi jää historian kirjoihin Soinin merkittävämpänä toimintana Perussuomalaisten nousu ja tuho vai hänen ulkoministerikautensa?

Käyttäjän EliasRantanen kuva
Elias Rantanen

Olen Raumalta. Eduskuntavaalit ovat keväällä 2019. Jos kansanedustaja PS:ten varapuheenjohtaja Laura Huhtasaari on vaalipiirissämme ehdolla äänestän edottomasti häntä. Hän on poliitikko jolla puheet ja teot ovat balanssissa. Vaikka olen KD:en jäsen toimin itse näin.
Uskon ja perusteita sillä on, että seuraavissa eduskuntavaaleissa monet perussuomalaiset hyvät ja ryhdikkäät ja sanojensa takana seisseet ehdokkaat saavat ääniä yli puoluerajojen ja uusia hyviä ehdokkaita tulee esiin.
PS:ten kannatus tulee kasvamaan paljon nykyisestä kannatuksesta seuraavissa eduskuntavaaleissa.
Kansa muistaa Jyväskylän puoluekokouksen demokraattisen puoluejohdon valinnan jälkeisen valtakunnallisen episodin ja sekoilun.

Kukaan ei myöskään vielä voi ennakoida niitä vaaleihin suoraan ja epäsuoraan vaikuttavia tapahtumia, muutoksia, joita kansakuntamme kohtaa kansallisesti ja kansainvälisesti seuraavan kahden vuoden aikana nopeasti muuttuvassa maailmassa ja Euroopassa.
Luovatko ne pohjan ja suotuisen maaperän seuraavalle PS:ten jytkylle? Tuleeko siitä johtava vastavoima Eu: liitovaltio kehitykselle? Ja vastavoima markkinaehtoiselle sosiaalipoliittisille, vähäosaisilta, pienituloisilta, eläkeläisiltä ja opiskelijoilta leikkaavalle kokoomuksen ja keskustan politiikalle.

Toimituksen poiminnat