Jussi Wihonen

Helsingistä globaalin Suomen sosiaalitoimisto

Jan Vapaavuoren toive kymmenistätuhanista uusista asukkaista Helsinkiin sai lisäpontta kaupunginhallituksen päätöksestä laajentaa laittomien maassaolijoiden palveluita merkittävästi. Päätös on demokraattinen äänin 8-7, mutta herättää enempi ajatuksia kuin sisältää vastauksia.

Helsingin veronmaksajat katsovat, että heillä kun on varaa, niin silloin on vastuullista toivottaa koko maailman hätää kärsivät tervetulleiksi ilmaisen ruuan ja majoituksen piiriin. Sydämmellistä. Netissä tieto tavoittaa koko maailman. Tervetuloa; ovet on avoinna.

Vetovoimaa pyritään lisäämään niin, että tiedotukseen panostetaan kaupungin internet-sivuilla kääntämällä palvelutarjonta ainakin arabiaksi, somaliaksi, bulgariaksi ja romaniaksi. Lisäksi kaupungin henkilöstöä koulutetaan niin, että he osaavat kertoa laajennetuista palveluista halukkaille ja tarvitseville.

Lisäksi laittomille maassaolijoille tarjotaan lainopillista neuvontaa ilmaiseksi, etenkin että he voivat selvittää onko saatu toimentulotuki riittävä.

Hyvästi hyvintivointi. Onnea 100-vuotias isänmaa.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

10Suosittele

10 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (12 kommenttia)

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama

https://www.hel.fi/static/public/hela/Kaupunginhal... Kyseessä on yhä päätösehdotus.

"Kirjoita rakentavasti, asiallisesti ja keskustelua edistävästi.
Älä esitä sukupuoleen, ikään, syntyperään, kieleen, uskontoon, vammaisuuteen tai henkilökohtaisiin ominaisuuksiin kohdistettuja asiattomuuksia.
Älä levitä huhuja tai valheita.
Käytä asiallista ja hyvää kieltä, älä kiroile.
Älä yllytä rikokseen tai väkivaltaan.
Älä laita viestiisi linkkejä laittomaan tai epäasialliseen materiaaliin.
Älä mainosta.
Älä käytä ylipitkiä lainauksia. Jos lainaat jotain toista kirjoittajaa tai sivustoa, mainitse lähde."

Eli; Älä levitä huhuja tai valheita.

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus

Kyllä minä Jussi Wihoselta vähän enemmän odotin.

Käyttäjän suvituuli952 kuva
Juha Lehtinen

Pakko kommentoida tietämätöntä Elkamaa!

Joka jaksaa vääntää tästä sivuseikasta - ja on väärässä. Totaalisen väärässä!

Elkama kirjoittaa:

"Kyseessä on yhä päätösehdotus".

Ei Ole!

Kyseessä on päätös!

Helsingin kaupunginhallituksen päätös!

Suora lainaus Pöytäkirjasta:

***

"Päätös
Esittelijän ehdotuksesta poiketen"

***

Jolla p ä ä t ö k s e l l ä Helsingin kaupunginhallitus Helsingin kaupunginvaltuustolle tekemänsä päätöksen mukaisesti esittää hyväksyttäväksi kuten p ä ä t ö k s e s s ä esitetään!

Elkama - jos alat vääntämään ole edes muodollisesti oikeassa! Sisältöhän on sitten kokonaan eri asia ... enkä Elkamaan kanssa aikaani siihen tuhlaisi mistään hinnasta.

Käyttäjän eirikr kuva
Antti Ukkonen

Sydämeen ei mahdu kahta ämmää. Ja sitä saa mitä tilaa. Ja mittaa.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Joensuusta en tiedä, mutta muualla Suomessa, mm. Helsinkissa, tälläiset asiat päättää valtuusto, ei kunnan-tai kaupunkihallitukset.

Käyttäjän SampsaJskelinen kuva
Sampsa Jääskeläinen

Ihan helsinkiläisten puolesta toivon, että paikallisessa valtuustossa on enemmän järkeä, kuin kaupunginhallituksessa. Kyllä päätös vaikuttaa niin ulkomaalaislakien vastaiselta, että suorastaan ihmeissään täytyy olla. Tietenkin jos kyseinen kustannusrikkaan maahanmuuton muoto toteutuu, niin tietääpä muuta suomalaiset suuren kuntaveroprosentin omaavat kunnat voivat ohjata laittomasti maassa oleskelevia.

Käsittääkseni Heksingin pormestari esittää Helsinkiin kuntaveroa laskettavaksi 18,5% - 18 %, joten Helsingillä taitaa olla asiaan varaa.

Käyttäjän SampsaJskelinen kuva
Sampsa Jääskeläinen

Ihan helsinkiläisten puolesta toivon, että paikallisessa valtuustossa on enemmän järkeä, kuin kaupunginhallituksessa. Kyllä päätös vaikuttaa niin ulkomaalaislakien vastaiselta, että suorastaan ihmeissään täytyy olla. Tietenkin jos kyseinen kustannusrikkaan maahanmuuton muoto toteutuu, niin tietääpä muuta suomalaiset suuren kuntaveroprosentin omaavat kunnat voivat ohjata laittomasti maassa oleskelevia.

Käsittääkseni Heksingin pormestari esittää Helsinkiin kuntaveroa laskettavaksi 18,5% - 18 %, joten Helsingillä taitaa olla hullutteluun varaa?

Käyttäjän velimattitanhuva kuva
Veli-Matti Tanhuva

Toivon hartaasti, että valtuustosta löytyisi enemmän järkeä ja rationaalista ajattelua, kuin ideologisen tunteilun turruttamasta hallituksesta.

Tätä on odotettavissa lisää, jos se vain on kiinni vihreistä/vassareista.

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

Tuota noin, kun käsitykseni mukaan Jan Vapaavuori oli vastaan po. ilmaispalveluja..Vai olenko ymmärtänyt väärin sen äänestystuloksen 8-7?

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Eihän kirjoituksessa sanotakaan Vapaavuoren äänestäneen esityksen puolesta vaan aiemmin esittäneen ja olleen lisäämässä toiveenaan maahanmuuttajia Helsinkiin. Ovat eri asioita.

Ari Ohvo

Helsinki ja pääkaupunkiseutu taitaa suureltaosin maksaa muun Suomen kulut muutenkin, joten muutaman sadan tai tuhannen Mamun ylläpito ei paljon tilastoja heilauta. Kiitos Helsinki!

Käyttäjän jariekilpinen kuva
Jari Kilpinen

Helsingin kaupunginhallituksen enemmistö, jos ollaan tarkkoja. Helsingin veronmaksajat ei ole tätä mieltä. Helsingin perussuomalaiset vastustaa jyrkästi ja Mari Rantanen teki siitä kuntalistaloitteenkin: KUNTALAISALOITE LAITTOMASTI MAASSA OLEVIEN PALVELUISTA
https://www.kuntalaisaloite.fi/fi/aloite/4737

Toimituksen poiminnat