Joensuu hyväksyi kotouttamisohjelman vuodelta 2014

Valtio maksaa korvauksia kotoutumispalveluiden järjestämisestä, mutta vain jos kunnalla on kotouttamisohjelma. Joensuun kaupungilla oli kotouttamisohjelma vuosille 2014-2017.  Se unohtui päivittää, valtio ei maksa ja valtuuston pitää se hyväksyä. Hätä ei lue lakia, se tuotiin 26.2. valtuustoon nimellä: Kotouttamisohjelman päivitys 2018-2021.

Siis kotouttamisohjelma tuotiin päätettäväksi,neljä vuotta sitten 16.6.2014 hyväksytyssä muodossa sellaisenaan. Itse kotouttamisohjelmaa ei ollut ollenkaan, kokouksen asiakirjoissa ei edes liitteenä. Eli valtuutetut päättivät sokkona.

Joensuun kaupungin kotouttamisohjelmassa todetaan sivulla 30, että: "Ohjelman ajantasaisuutta arvioidaan kaupunginhallituksen ja raportoinnin yhteydessä, n.kahden vuoden välein tai tarvittaessa useammin.

Kysymykseeni vastasi kansliapäällikkö: "Väliarviointia kaupunginhallituksessa, ei ole tehty." Se mitä valtuusto on päättänyt, sitä ei ole noudatettu, se on vain unohtunut? Neljään vuoteen ei ole seurattu? Saati raportoitu?

Peräänkuulutin valtuutettujen vastuuta päätöksestä. Ensin annetaan väärä kuva, että meillä olisi voimassa oleva kotouttamisohjelma, otsikkoa myöten, sitten hyväksytään vuoden 2014 sellaisenaan, hyväksytään mikä?

Esitin palautusta ja uudelleen valmistelua. Se ei käynyt, koska on tärkeää hyväksyä se, että saadaan valtion rahat. Äänestys 55-3 (Bogdanoff, Kinnunen, Wihonen) Saa nähdä, saadaanko? Itse kotouttamisesta, pykälän kohdalla ei puhuttu, vaikka totesin kolmeen kertaan: "Vastuu on meillä, valtuutetuilla". Jätin päätökseen eriävän mielipiteen.

 

JussiWihonen
Perussuomalaiset Joensuu

Kansanedustaja
Yrittäjä,ekonomi,KTM,kaupunginvaltuutettu, maakuntavaltuutettu
Mielipiteet ovat omiani ja vastaan niistä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu