Jussi Wihonen

Palautuslennot Kuopion Rissalasta!

Perussuomalaisten turkulainen kansanedustaja Ville Tavio esittää puolustusvoimien koneiden käyttöä tehokkaaseen ryhmäpalautukseen kotimaihin. Samoilla lennoilla oikeusasteiden päättämät tahdonvastaiset palautukset onnistuisivat oikeusvaltion tahdon mukaisesti.

 

Esitimme aikaisemmin työllisyyttä parantavia palautuskeskuksia (SS 15.6) Pohjois-Savoon. Nykyisen lainsäädännön mukaan, palautukset ovat viimeinen keino, ja niitä tullaan myös käyttämään. On muistettava, että vain pieni osa palautuksista on ns. pakkopalautuksia. Näin poliisi on tiedottanut monen median kautta.

 

Palautuksista ja niiden vastustamisesta on noussut kiivas keskustelu, nimenomaan teemalla, kansalaistottelemattomuus. Oikeusvaltiossa pelkkä virkamiehen vastustaminen on on rikos. Toisaalta kohtuutonta haittaa aiheutuu myös muille matkustajille, mikäli tästä tulee laajempi ilmiö.

 

Ehdotamme, että palautuslennot keskitettäisiin Kuopion Rissalaan, mikäli niitä aletaan tulevaisuudessa toteuttaa, armeijan kalustolla. Rissalassa on lennosto, ja valmiudet tähän. Toisaalta maakuntakentillä on kapasiteettia hoitaa näitä, niin ettei liikenne vilkkaamilla kentillä kärsi. Tärkein kaikkien osapuolten kannalta on, että turvallisuus säilyy, virkakuntaa ei vastusteta ja heille annetaan työrauha.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (7 kommenttia)

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

Hyvä ajatus. Oman kaluston käyttö tulee valtiolle halvemmaksi kuin kaupallisten lentoyhtiöiden palvelut.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Syy miksi papalutukset tehdään reittilennoilla on se, että Irak ei anna lupaa tilauslennoille (täynnä palautettavia). Miksi päästäisi sotilaskoneita; outo ajatus!

Mervi Eskelinen

Sotilaskoneilla palautus, aivan täydellinen ajatus. Nythän reittilennoilla pakkopalautusten vastustajat aiheuttavat ahdistavia tilanteita ja muutenkin häiritsevät lentoyhtiöiden henkilökunnan ja viranomaisten toimintaa.

Myös pakkopalautettava kokee helpotusta kun ei tarvitse pähkäillä pakenemismahdollisuuksia, ne kun ei nyt onnistu.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Sotilaskoneilla lento Bagdadiin vastoin Irakin hallituksen tahtoa on sama kuin sodanjulistus.

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Palautuksia olisi syytä kiirehtiä niin monta naista jäisi joukkoraiskaamatta. Tänään aikaisin aamulla Hyvinkäällä joukkoraiskattiin nuori nainen.

"Nuori nainen raiskattiin Hyvinkäällä Riihimäenkatu 20 kohdalla läheisessä metsikössä perjantaina 27. heinäkuuta aamuyöllä.

Tekijöinä oli kolme miestä, jotka uhrin kertoman mukaan ovat ulkomaalaistaustaisia ja he puhuivat uhrille vierasta kieltä."

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen

Sotilaskoneiden käyttö voi olla perusteltua, jos asianmukaisella valvonnalla saadaan varmistettua rikoslain noudattaminen pakkokeinojen käytön osalta. Ainoa myönteinen seikka palautuksissa reittilennoilla on muiden matkustajien paikallaolo, joka vähentää riskiä asiattomuuksiin viranomaisten taholta.

Sotilaskonein Venäjälle tai Irakiin voi olla mielenkiintoinen yritys. Perussuomalaista!

Toimituksen poiminnat