Jussi Wihonen

Hessenistä hyviä uutisia!

  • Hessenistä hyviä uutisia!

Päätoimittaja Pasi Koivumaa kertoo kolumnissaan vaaliasetelmista Pohjois-Karjalassa. "Pullat ovat hyvin uunissa".

Sillä viitataan siihen, että ehdokaspaikkojen supistuessa vaalipiirissä nyt laskennallisesti kuuteen, täältä on juuri se määrä istuvia kansanedustajia asettumassa ehdolle. Siis laskennallisesti.

Muutokset ovat olleet rajuja euroopassa, käytämme siitä nimitystä. "#uusinormaali". Se tarkoittaa maahanmuuttokriittisten, isänmaallisten, kansallismielisten, EU- ja eurokriittiset nousua valtaan, etenkin Italiassa ja Itävallassa mutta vahvaa tuloa tehdään, nyt myös Baijerissa ja Hessenissä (kuva). Siellä AfD nousi +9% ja päätyi 13.1% kannatukseen ja 16-paikkaan.

Perussuomalaiset sai viime vaaleissa 3 kansanedustajaa Savo-Karjalasta, ollen toiseksi suurin puolue. Nyt lähtötason ollessa vaatimaton, se teettää kovasti töitä, muttei ole mahdoton.

Mikään ei ole mahdoton, vaan mahdollista. Varmaa on vain se, että uusille kansallismielisille puolueen edun etusijalle asettaville joukkuepelaajille on nyt tilaisuus. Paikkoja saamme niin monta kuin ansaitsemme. Työtä olemme tehneet tämän tavoitteen eteen jo huhtikuusta lähtien ja kolmekymmentä paikkaa on ehditty käydä. Pääpaino Pohjois-Savossa. Tervetuloa tapaamaan.

- Suomen etu - Paras etu

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Pekka Iiskonmaki

Persut on Suomessa tulevaisuuden puolue.

Ei ehkä vielä ensi vaaleissa, mutta sen jälkeen pakosta.

Käyttäjän MauriLindgren kuva
Mauri Lindgren

Ihmiset eivät luota poliitikkojen kykyyn hoitaa asioita kuten ennen.
Se kuinka vähän hesseniläiset uskovat AfD:n kykyyn hoitaa turvapaikka- ja pakolaisasiat on minulle yllätys.Uskottavin on SPD (21%), CDU (20%) Vihreät (18%)
ja AfD vain 10%.
Se ja muuta mielenkiintoista löytyy täältä.
https://wahl.tagesschau.de

Toimituksen poiminnat